Sjarmerende gamleby

Sjarmerende gamleby
Arkadetorvet i Valbonne

Valbonne (klikk her), med ca 11.000 innbyggere, er en av de mest sjarmerende gamlebyene ved den franske riviera. Byen har i de senere år utviklet seg til å bli et kunst- og restaurantsentrum, først og fremst for fastboende i området. Byens hjerte er arkade-torvet med små butikker og restauranter i flere prisklasser. Byen har bank, apotek, postkontor, bakeri/konditori (som åpner kl. 06.00 om morgenen), renseri og alle typer tilbud av små spesialiserte matvareforretninger. Stedets aviskiosk har et godt utvalg internasjonale aviser og tidskrifter.

Hver fredag formiddag er det provencalsk marked av høy kvalitet. De trange gatene fylles av stands med alle slags varer, for det meste matvarer. Den første søndagen hver måned forvandles gatene til et antikvitetsmarked som er anerkjent i hele regionen.

Turistkontoret ligger i rådhuset. Der kan man få informasjon om alle tilbudene i området, det være seg konserter, musikkfestivaler, utstillinger og andre severdigheter.

Bilder fra Valbonne

Valbonne er et levende samfunn hele året Lokal brukskunst av beste kvalitet er typisk for Valbonne Hver fredag er det marked i Valbonne Uterestauranter hele året Naturen er vakker rundt Valbonne
1 2 3 4 5 6