Utflukter

Utflukter

På ti minutter spaserer man fra huset ned til elven "La Brague" der man på en velpleiet tursti kan gå langs det sildrende vannet hele eller deler av strekningen Valbonne-Biot. En fantastisk opplevelse i en vakker landskapspark!
 
For den som liker fotturer fines det også herlige stier ca 40 minutter fra Valbonne ved Caussols (som man når via Gourdon) på 1100 meters høyde over havet, med utsikt over snøkledde alpetopper på den ene side og det blå Middelhavet på den andre siden.

Valbonnes sentrale beliggenhet, bare 10 minutter fra "Autoroute 7" gjør det enkelt å reise på bilturer langs rivieraen og i Provence. Til Monaco og Villefrance sur Mer tar det 30 minutter, til St Tropez og St. Maxime omtrent det samme. En biltur til vakre Aix en Provence eller Avignon tar ca 1 time, til Marseilles 2 timer. Eller med ferge over til Korsika.  Mulighetene er mange i alle retninger.


Etter Paris har området rundt Nice det største tilbudet av kunst og kultur i Frankrike. Noen eksempler: Matisse og Chagall museene og Musee des Beau Artes i Nice,  Fondation Maeght i St Paul de Vence, Picasso museet i Antibes, Renoir museet i Haut Cagnes, og samlingene til Rotschild familien i Villefrance sur Mer.

Biot kalles glassblåserbyen med sine tilbud av all salgs glassarbeider, Valaurisse keramikkbyen (museum med keramikkarbeider av Picasso), Grasse er parfymebyen i Frankrike  (med sitt kjente parfymemuseum, gratis adgang) og St Paul de Vence med sine tallrike små gallerier. 

Ønsker man å variere med en tur til de vakre kystbyene eller vinområdene i Italia er man der på ca 1 time, til San Remo med sitt kjente maked for klær og sko tar det 1,5 timer.

 

På vandring

Utsikt fra Picassos vindu i Antibes Kilometerlange strender langs rivieraen Nice Spennende landsbyer på høydene inn i landet Monaco ligger bare 30 minutter unna Barnevennlig strand ved Cannes
1 2 3 4 5 6